Skip to main content
 

GÖTT'S Leiderschapstraject

Blended learning online en offline

Wie het beste uit zijn team wil halen, zal op engagement moeten sturen. En dat is precies waar het leiderschapstraject om draait. Tijdens de drie modules leer je hoe je de betrokkenheid, motivatie en bevlogenheid van jouw teamleden kunt optimaliseren. In een notendop doe je dat door ervoor te zorgen dat elke medewerker weet wat er van hem wordt verwacht, dat je complimenten en feedback geeft en dat je ruimte geeft voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de groepsdagen krijg je alle handvatten aangereikt om resultaat- en mensgericht leiding te geven op een manier die bij jou past.

Module 1: Wie ben ik

Voordat het traject daadwerkelijk start, vullen de kandidaten een vragenlijst in waaruit een Insights Discovery-profiel komt. Dit profiel geeft inzicht in jouw eigen gedrag en de reden die daarachter zit. Gedurende het hele traject gebruiken we dit profiel, niet alleen om jezelf beter te begrijpen, maar ook om het gedrag van anderen beter te doorzien. De eerste twee dagen van het leiderschapstraject sta jij zelf centraal. Wij zijn ervan overtuigd dat je pas in de ander –jouw medewerkers- kunt investeren, wanneer je jezelf goed kent. Aan de hand van verschillende werkvormen ontrafelen we wie jij bent. Voor welke waardes sta jij? Uit welke gezinssituatie kom je? Wat neem je vanuit je geschiedenis mee naar je werk? We brengen in kaart wat jouw talenten zijn en welke uitdagingen en valkuilen er bij dat talent horen. Doordat we dit doen in een groep van 4 tot 8 personen leer je niet alleen meer over jezelf, maar ook over de karakters, waardes
en eigenschappen van een ander. De eerste module sluiten we af door jouw WHY op papier te zetten. Na twee dagen weet je niet alleen welke eigenschappen je hebt en waar jouw talent ligt, maar ook waarom je doet wat je doet.

Module 2: Jij en jouw medewerker

Deze module is gericht op de communicatie met jouw medewerkers op individuele basis. De manier waarop jouw medewerkers op jou reageren is vaak voorspelbaar. Door een bepaalde leiderschapsstijl te kiezen, kun je die reactie beïnvloeden. Er bestaanverschillende leiderschapsstijlen, maar er is er altijd één die je van nature goed ligt. Dat wil niet zeggen dat je de andere stijlen kunt laten voor wat ze zijn. Een goed leider is in
staat de verschillende stijlen in te zetten naar gelang de situatie. Afhankelijk van de taakvolwassenheid en de competentie en motivatie van je medewerker pas je je leiderschapsstijl aan. Om dat te kunnen, leer je welke stijlen er zijn, wat de verschillen zijn en wanneer je welke stijl kunt inzetten. We kijken onder andere naar Insights Discovery Leiderschapsstijlen, Covey en de Roos van Leary. Wanneer je de verschillende stijlen doorgrondt, zul je zien dat je gedrag en communicatie van de ander kunt beïnvloeden door een andere leiderschapsstijl in te zetten. Om dat in de praktijk goed te kunnen uitvoeren, wordt er geoefend met professionele acteurs.

Nieuwe data worden gepland!

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Module 3: Jij en jouw team

Tijdens de twee dagen die we voor module 3 uittrekken, vertellen we je alles over de vier theorieën van teamontwikkeling. Daarnaast kijken we naar de fase waarin jij en jouw team zich nu bevinden en wat er nodig is voor de volgende fase, met als doel een high performance team te worden. Je brengt in kaart waar de uitdagingen voor jouw team liggen en wat juist de kracht van jouw team is. Wat kun jij doen om het voor jouw team mogelijk te maken high performing te worden?

Alles wat je tijdens deze module en de twee voorafgaande modules hebt geleerd, breng je in de praktijk tijdens de outdoor-dag. Buiten je comfortzone valt alles op zijn plek. Juist door in een vreemde omgeving, onder tijdsdruk oefeningen uit te voeren, ontdek je wanneer je terugvalt op je primaire gedrag. Een goed moment om te reflecteren en te bepalen wat je de volgende keer anders wilt doen.

Individuele coachsessies

Naast de groepstrainingen, bestaat dit leiderschapstraject uit vijf individuele coachsessies. Deze sessies van een uur kun je binnen een half jaar inzetten op het moment dat jij daar behoefte aan hebt. We bespreken 1 op 1 die dingen waartegen je nog aanloopt, zodat je de laatste stap in je ontwikkeling kunt zetten.

Wil je meer informatie over het leiderschapstraject? Neem vrijblijvend contact op.

Wil je aan de slag met een in-company traject?

Wij denken graag met je mee.

Zij gingen je voor

Een fijne training die deze week al veel mooie inzichten en waardevolle gesprekken heeft opgeleverd!

CorineSVB

Monique heeft als hoofdtrainer in ons Young Professional programma laten zien dat zij talentvolle mensen richting kan geven. Met aandacht voor de persoon weet zij stevig te prikkelen. Ze is daarin transparant en duidelijk.

JoyceCZ

Mooie inzichten gekregen in mijzelf. Je zegt rake dingen die mij aan het denken zetten. Die mij ook tot actie doen overgaan. En dan zeker icm de acteurs! Vandaag direct eerste stap gezet met een van mijn casussen.

BobSVB
logo-GÖTT'S

Landgoed de Olmenhorst
Lisserweg 487 F (Zwarte Schuur)
2165 AS  Lisserbroek
Nederland

+31(0)6 – 11 34 62 46
monique@gotts.nl