Over

Wij geloven dat er een nieuwe generatie leiders op moet staan die toekomstgericht leiderschap gaan laten zien. Leiders die in een leidinggevende rol worden gezet, omdat ze weten te balanceren tussen resultaat en de mens. Vandaag de dag zijn “succes in je vorige baan” en “lengte van dienstverband” de twee belangrijkste criteria om iemand tot manager te promoten (Gallup).

Het wordt tijd dat er veel meer aandacht komt voor de niet inhoudelijke, mens gedreven kant. De invloed van de leidinggevende op een team is namelijk super groot. Betrokkenheid en bevlogenheid worden grotendeels door de direct leidinggevende bepaalt. Sterker nog, 50% van de werknemers kiezen vrijwillig een andere baan omdat ze hun leidinggevende niet goed vinden functioneren.
Kortom, het is tijd voor verandering. Wat de managers in deze tijd moeten gaan doen is leidinggeven met lef. Het vinden van een continue balans tussen resultaat- en mensgestuurd leiderschap.

Ligt het dan alleen aan de manager? Nee natuurlijk niet, ook binnen het team dient iedereen eigenaarschap te nemen. Er dient een cultuur van openheid en transparantie gebouwd te worden, waarin de leider het voorbeeld gedrag moet tonen. Heel belangrijk om daarbij continu het resultaat scherp voor ogen te houden. Teamleden moeten hun talenten inzetten ten gunste van het team waarbij continue ontwikkeling als persoon en als team centraal staat.
De ontwikkeling van toekomstgericht leiderschap en het bouwen van een top team lukt alleen met vallen en opstaan. De druk op het resultaat van de mensen “boven” het team en de trekkracht van de mensen “in” het team kan veel stress geven. Daarom dient er gezocht te worden naar de voor jou en jouw team perfecte balans tussen mens en resultaat. Wij staan klaar om je te helpen dit te bereiken!

Wat we doen

Wij bieden leidinggevenden de tools om de leider van de toekomst te worden met focus op resultaat én mens. Door trainingen, persoonlijke coaching, workshops en praktische tools zorgen we ervoor dat iedere leidinggevende de balans vindt die bij hem of haar past. We stoppen echter niet bij de leidinggevende, want zonder je team ben je nergens. Daarom pakken we daarna het liefste door op de teamontwikkeling van het gehele team door trainingen, teamcoaching en unieke outdoor challenges. Deze laatste vinden plaats op de Amsterdamse Waterleiding Duinen waar we teams prikkelen en uitdagen om uit hun comfortzone te stappen.

Over Monique Göttgens-Hesselink

Monique heeft 15 jaar voor drie multinationals gewerkt in diverse marketing en sales rollen. Dat heeft haar een grote dosis zelfinzichten gebracht. Na een clash met een leidinggevende heeft zij een intensief coaching-traject gevolgd. Dat gaf haar het inzicht dat ze naast een sterke drang naar resultaat ook scherpe gevoelssprieten heeft. Ze heeft deze combinatie leren inzetten om een mens- en resultaatgerichte cultuur in haar teams te bouwen. Dat leidde tot hoge resultaten en betrokkenheid & bevlogenheid onder haar teamleden. Een combinatie die in haar ogen nog te weinig voorkomt bij managers. Ze zet daarom haar eigen unieke praktijkervaringen in om anderen te ondersteunen om dit ook te bereiken.

Monique is te omschrijven als gedreven, empathisch, enthousiast en met een sterke can do mentaliteit. Ze spiegelt sterk op houding en gedrag, waarbij ze probeert te achterhalen waar het vandaan komt. Haar directheid en soms confronterende stijl wisselt ze af met inlevingsvermogen en empathie. Haar doel is om iedereen de sessie te laten verlaten met nieuwe persoonlijke inzichten die helpen om effectiever te worden als persoon en/of als team.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

GÖTT’S
Landgoed de Olmenhorst
Lisserweg 487 F (Zwarte Schuur)
2165 AS  Lisserbroek
Nederland

+31(0)6 – 11 34 62 46
info@gotts.nl

Contact