Skip to main content
Leiderschap

Wat ik leer van mijn bordencollectie

By 27 juni 2017augustus 29th, 2019No Comments
bordencollectie-GÖTT'S

 

Soms krijg ik de vraag “waar heb jij je coaching opleiding gevolgd?”. Een hele logische vraag en een antwoord van mijn kant dat je misschien niet verwacht. Ik heb namelijk geen papiertje van één instelling, maar geloof juist in een pallet van verschillende technieken. Ik vergelijk het wel eens met de borden in mijn servieskast. Ik heb geen totale borden set van één merk, maar vind het juist leuk om allerlei formaten en kleuren in mijn kast te hebben staan. Dan kies ik het juiste bord, bij het juiste gerecht, bij de juiste entourage. Dat is precies wat ik als coach ook doe, ik zoek de juiste techniek, bij de juiste persoon, op het juiste moment.

Been there, done that!

Ik omschrijf mezelf graag als een coach uit de praktijk, “been there, done that”. Veel van de situaties waarvoor mensen een oplossing zoeken, heb ik zelf in een bepaalde vorm ook wel meegemaakt. Door zelf ruim 17 jaar mee te draaien in het (corporate) bedrijfsleven, ken ik het klappen van de zweep. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe gedrag wat altijd voor je heeft gewerkt, opeens tegen je lijkt te werken. Hoe een worsteling die ik als “privé” had gelabeld, toch ook zichtbaar werd op de werkvloer. Dat de sleutel in de omgang met “lastige” collega’s vooral bij mezelf lag en niet bij de ander. En ga zo maar door.

Hoe staat het met jouw verbinding tussen ratio en gevoel?

Mijn grootste inzicht bij dit alles was dat ik het contact met mijn gevoel even helemaal kwijt was. Dit is dan ook precies de rode draad in mijn coaching: het in verbinding brengen van ratio en gevoel. Wat heb jij nodig om van je ratio weer door te zakken in jouw gevoelslaag? Hoe kun je dit contact weer maken? Dat is voor iedereen verschillend en mijn hart maakt een sprongetje als ik bij de persoon in kwestie de juiste manier of om in de metafoor te blijven het juiste bordje heb gevonden. Daar word ik als coach gewoon blij van, omdat ik er in geloof dat hier de sleutel voor succes ligt. Vervolgens ga ik dan met jou op zoek naar jouw pallet van borden, de technieken die jou gaan helpen om jouw coachingsvraag te beantwoorden.

Nieuwsgierig naar jouw bordencollectie? Neem vrijblijvend contact met me op!