When people are financially invested, they want a return. When people are emotionally invested, they want to contribute.

Simon Sinek

Onze teamontwikkeling heeft als doel om de betrokkenheid en bevlogenheid van jouw medewerkers te verhogen. Daarmee stijgen de resultaten van het team. Om hier als leider de juiste rol in te spelen adviseren we je om deel te nemen aan één van onze leiderschapsprogramma’s.

Ieder team is opgebouwd uit unieke individuen en de kunst is om hun talenten in te zetten ten gunste van het teamresultaat. Dat vraagt om aandacht op persoonlijke ontwikkeling van de teamleden, maar ook om de ontwikkeling van het team als geheel. Zoals Robert Kegan het zo mooi verwoord: Better Me + Better You = Better Us.

Onze teamtrajecten zijn per definitie maatwerk trajecten afgestemd op het vraagstuk van de klant. Om een idee te geven, hierbij een greep uit de trajecten die we al hebben uitgevoerd:

  • Een ervaringsgericht leren programma op de Amsterdamse Waterleidingduinen waarbij de nadruk lag op het vergroten van onderling vertrouwen, effectieve communicatie en samenwerken.
  • Een Management Game op de Amsterdamse Waterleidingduinen waarbij we hebben gewerkt aan eigenaarschap/persoonlijk leiderschap binnen het team.
  • Het opstellen van een teamcanvas om te bepalen waar het team nu staat met daaraan gekoppeld specifieke actiepunten om na de teamdag mee aan de slag te gaan.
  • Een Insights Discovery workshop waarbij we de profielen hebben gebruikt om onbesproken zaken bespreekbaar te maken.

Wat onze aanpak in teamontwikkeling uniek maakt is onze toepassing van ervaringsgericht leren. We nemen het team letterlijk mee naar buiten, bij voorkeur naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit relatief ruwe terrein zorgt ervoor dat we teams uit hun comfortzone trekken, maskers vallen af en natuurlijk gedrag komt naar boven drijven. Scherpe reflectie en koppeling met de praktijk op de werkvloer zorgen ervoor dat bij iedereen kwartjes gaan vallen. Hiervoor werk ik samen met vaste partner TeamForge, specialist in het bouwen van High Performance Teams.

Wat anderen zeggen

Monique's leadership, facilitation and engagement are top notch. We achieved the objectives set for the session, in a fun, dynamic and engaging way. Her facilitation allows for good interaction, but also challenging unwanted behaviour. It is amongst the best in my experience.

Nuno PenaMarketing Director at AkzoNobel Decorative Coatings

'Echt iets anders' wilde ik doen met het team. Een trainingsdag die alle elementen kende van leiderschap, vertrouwen, teambuilding, creativiteit, lef, uitdagingen en ook veel fun. Deze vorm van trainen op een outdoor locatie was uitermate geschikt om onze doelstellingen te bereiken.

Laura DijkSales Manager Essent

Monique’s team behoort tot de topteams van het bedrijf als het gaat om resultaten en betrokkenheid van de medewerkers. Ze schroomt hierbij niet om ook anderen uit te dagen om de groei van het resultaat te realiseren door de groei van de mensen.

Kees Ekelmansvoormalig Managing Director AkzoNobel Decorative Paints Benelux

Monique is a great team-builder with focus on growing people based on their strengths. She is creating truly engaged teams.

Raymond de la CourtManaging Director AkzoNobel Decorative Coatings Benelux

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

GÖTT’S
Landgoed de Olmenhorst
Lisserweg 487 F (Zwarte Schuur)
2165 AS  Lisserbroek
Nederland

+31(0)6 – 11 34 62 46
info@gotts.nl

Contact